W Spiżarni Smaków wiemy wszystko o żywności! Dzięki nam odkryjesz tylko to co najlepsze i dowiesz się skąd nasza żywność pochodzi. Wybieramy producentów i produkty w oparciu o kilka bardzo ścisłych kryteriów, które znajdziesz tutaj.


Kto może sprzedawać w Spiżarni Smaków? Oto przykładowy profil firmy:

• Rzeźnicy, masaże, piekarze, rolnicy i inni. Wszyscy za wyjątkiem dużych firm z ugruntowaną pozycją na rynku. Jesteśmy tutaj, aby pomagać wszystkim małym producentom żywności.

• Producenci prawdziwej, zdrowej żywności. Innymi słowy Wszyscy dla których pasją jest karmienie Smakoszy.

• Małe przedsiębiorstwa, które działają z pasją. Ich właściciele swoje produkty wytwarzają przy użyciu tradycyjnych technik i starych receptur. W dużej mierze ręcznie.

• Producenci małych partii produktów spożywczych, specjałów regionalnych, wyrobów naturalnych i ekologicznych, z całej Polski i nie tylko.

• Firmy, które cenią sobie osobiste relacje klientami. Dla których sukcesem jest receptura ich oryginalnego.

• Jest to "Business". A więc wszyscy sprzedawcy muszą posiadać wszystkie ważne dokumenty potwierdzające legalne działanie firmy, zgody, certyfikaty i pozwolenia odpowiednich z odpowiednich urzędów. Są zobowiązane także do przestrzegania przepisów ochrony zdrowia, i posiadać odpowiednie ubezpieczenia.


"Czyste Składniki" – wytyczne:

Sprzedawcy oferujące swoje wyroby w Spiżarni Smaków są zobowiązani do ścisłego przestrzegania następujących reguł:

• Do produkcji żywności nie wolno stosować syropu kukurydzianego (HFC), chyba że nie ma absolutnie żadnego zamiennika, ale wtedy jego zawartość nie może przekraczać 1%. Wtedy sprzedawcy zobowiązani są do złożenia na stronie odpowiedniego oświadczenia.

• Należy stosować tylko naturalne składniki, żadnych sztucznych barwników, (naturalne kolory są mile widziane!). Jeśli zamierzasz stosować barwniki innego pochodzenia niż roślinne w swoich wyrobach to musisz to opisać.

• Nie wolno sprzedawać produktów spożywczych z tłuszczami trans

• Nie wolno sprzedawać produktów zrobionych ze składników genetycznie zmodyfikowanych (GMO) np. zbóż, ziemniaków, etc.

• Nie wolno stosować azotanów

• Nie dla antybiotyków (np. w produktach mięsnych)

Opakowania

Nie mamy konkretnych wymagań dotyczących opakowań. Jednak należy upewnić się, że to w co pakujemy i w czym wysyłamy do naszych Klientów żywność utrzyma ją w doskonałej kondycji.

Nasi klienci cenią ekologiczne opakowania. Z recyklingu czy do ponownego wykorzystania. Warto wziąć to pod uwagę bo z całą pewnością sprawi to, iż Twoje produkty będą chętniej kupowane.

Więcej informacji: telefon: (+48) 22 354 76 21, fax: (+48) 22 379 78 90
e-mail: wspolpraca@spizarniasmakow.pl

FF MediaFruit & Flowers

Ten serwis naleleży do Fruit & Flowers MEDIA